Fitheidstesten


Fysio FitheidScan

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Maar wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Met de Fysio Fitheidscan wordt uw fitheid in kaart gebracht. Op basis van de testresultaten maken wij in overleg met u een persoonlijk trainingsprogramma voor u.

U kunt ook een Fysio Fitheidscan af laten nemen voordat u zelf gaat sporten, om uw huidige conditie, mogelijkheden en beperkingen te kennen en verantwoord te kunnen starten met sporten of de belasting op te bouwen.

Het tarief voor de Fysio Fitheidscan bedraagt: € 59,00.


GezondheidsTest

De GezondheidsTest gaat verder dan de Fysio Fitheidscan.
Er worden meer metingen gedaan, waardoor eventuele gezondheidsrisico’s verbonden aan een bepaalde leefstijl nauwkeuriger in kaart gebracht worden.

De GezondheidsTest bestaat uit een medische vragenlijst over uw gezondheid en leefstijl. Daarnaast is er een meet- en testgedeelte waarbij gewicht, lengte, vetpercentage en dergelijke worden gemeten. Ook vindt een bloedonderzoek (totaalcholesterol en HDL-cholesterol) en een conditietest plaats. Optioneel is de Rust Metabolisme Ratio test waarbij uw basisverbranding wordt gemeten.

GezondheidsTest € 89,-. Combinatie met Rust Metabolise Ratio € 99,-

SportTest
De SportTest geeft een zeer goede indruk hoe het met verschillende belangrijke prestatiebepalende factoren van u als sporter is gesteld. Aan de hand van specifieke testen is het mogelijk om het trainingsproces zo (bij) te sturen dat dit leidt tot optimale prestaties van u als sporter. Het afnemen van fysieke testen is een middel om het uiteindelijke doel te bereiken; het maximale uit uw fysieke capaciteiten halen.

Fit & Fysio Dirksland maakt een onderscheid tussen duursporters en interval/spelsporters. Voor deze groepen zijn complete testpakketten samengesteld. Deze bestaan uit testen die specifiek zijn voor de soort sport en geven een goed beeld van die conditionele eigenschappen, die van belang zijn voor het leveren van prestaties in die specifieke soort sport.

SportTest voor duursporters € 79,-. Incl. Sprinttesten € 99,-
SportTest voor intervalsporters € 79,-

Stofwisselingstest (RMR)
Bij de Stofwisselingstest ook wel Rust Metabolisme Ratio (RMR) genoemd, meet u hoeveel hoeveel calorieën u in rust op een dag verbrandt. Daarbij gaan we ook na welke activiteiten u op een dag verricht en hoeveel calorieën dat kost. Zo kunnen wij exact bepalen hoeveel calorieën u op een dag mag innemen om gericht aan uw lichaamssamenstelling te werken.

Het is mogelijk om u vervolgens door te verwijzen naar de voedingsconsulente, om een gericht voedingsadvies te krijgen en zo uw gezondheid nog meer te optimaliseren. De voedingsconsulente is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten, tot een maximum, worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Stofwisselingstest (RMR) € 39,-

Wilt u meer weten over onze fitheidstesten?
Neem contact op voor meer informatie. Wij adviseren u graag.