Fitheidstesten


Fysio FitheidScan

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Maar wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Met de Fysio Fitheidscan wordt uw fitheid in kaart gebracht. Op basis van de testresultaten kunnen wij in overleg met u  aanvullend een persoonlijk trainingsprogramma maken.

U kunt ook een Fysio Fitheidscan af laten nemen voordat u zelf gaat sporten, om uw huidige conditie, mogelijkheden en beperkingen te kennen en verantwoord te kunnen starten met sporten of de belasting op te bouwen.

Fysio Fitheidscan: € 79,-


GezondheidsTest

De GezondheidsTest gaat verder dan de Fysio Fitheidscan.
Er worden meer metingen gedaan, waardoor eventuele gezondheidsrisico’s verbonden aan een bepaalde leefstijl nauwkeuriger in kaart gebracht worden.

De GezondheidsTest bestaat uit een medische vragenlijst over uw gezondheid en leefstijl. Daarnaast is er een meet- en testgedeelte waarbij gewicht, lengte, vetpercentage en dergelijke worden gemeten. Ook vindt er een conditietest plaats. Optioneel is de Rust Metabolisme Ratio test waarbij uw basisverbranding wordt gemeten.

GezondheidsTest: € 99,-.
Combinatie met Rust Metabolise Ratio: € 149,-

VO2  max-Test
De FitMate is een betrouwbaar meetinstrument om onder andere de conditie te bepalen. Een vergelijkbare test wordt normaal in de ziekenhuizen afgenomen en dan vaak in combinatie met een ECG (Elektrocardiogram). Perfect voor sporters (topsport en amateur), maar ook voor mensen die laag belastbaar zijn, weinig conditie hebben, COPD-, Astma-, diabetes- of hartpatiënt: de Fitmate is uiterst geschikt om het conditie niveau te meten.

 

VO2-max test: € 119,-

Stofwisselingstest (RMR)
Bij de Stofwisselingstest ook wel Rust Metabolisme Ratio (RMR) genoemd, meet u hoeveel hoeveel calorieën u in rust op een dag verbrandt. Daarbij gaan we ook na welke activiteiten u op een dag verricht en hoeveel calorieën dat kost. Zo kunnen wij exact bepalen hoeveel calorieën u op een dag mag innemen om gericht aan uw lichaamssamenstelling te werken.

Het is mogelijk om u vervolgens door te verwijzen naar de voedingsconsulente, om een gericht voedingsadvies te krijgen en zo uw gezondheid nog meer te optimaliseren. De voedingsconsulente is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten, tot een maximum, worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Stofwisselingstest (RMR): € 69,-

Wilt u meer weten over onze fitheidstesten?
Neem contact op voor meer informatie. Wij adviseren u graag.