Fysiotherapie

Ons team bestaat uit deskundige fysiotherapeuten die veelal een eigen specialisme hebben. Zij geven advies, begeleiden en behandelen patiënten met allerlei verschillende lichamelijke klachten. Het kan hierbij gaan om sportblessures, revalidatie maar ook om klachten als gevolg van uw werkzaamheden, een ongeval, ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Bij Fit & Fysio Dirksland kunt u terecht voor verschillende vormen van fysiotherapie.

Het eerste bezoek
Tijdens de intake vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Op basis hiervan worden behandeldoelen en een behandelplan opgesteld, gericht op uw doelstellingen en wensen. Indien noodzakelijk worden er diverse metingen verricht  Tevens wordt met behulp van een aantal vragenlijsten getracht inzicht te krijgen in uw klachtbeleving. Deze metingen en vragenlijsten worden gedurende het behandelproces een aantal keren herhaald om zo de voortgang te bewaken en zo nodig bij te sturen. Meestal wordt de behandeling aansluitend aan de intake gepland.
NB: De intake wordt als zitting in rekening gebracht, evenals de behandeling.

De behandeling
Het doel van de behandeling is het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw uithoudingsvermogen. Hierbij wordt de lokale en algehele belastbaarheid verhoogd. De behandeling kan bestaan uit het geven van informatie en advies, oefentherapie, manuele verrichtingen of massage en vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen. Door middel van een elektronisch patiënten dossier (EPD) wordt de voortgang van de behandeling inzichtelijk gemaakt. Zo kan beoordeeld worden of de met u vooraf gestelde behandeldoelen zijn gerealiseerd.

Einde behandeling
Aan het einde van het behandelproces worden nogmaals de voor u relevante eindmetingen en vragenlijsten afgenomen. Er wordt geëvalueerd of de vooraf gestelde behandeldoelen zijn bereikt en er wordt een verslag naar de huisarts en/ of specialist verstuurd. De fysiotherapeutische behandeling stopt met het bereiken van de gestelde behandeldoelen.