Fitness

Buiten fitness
Tot 1 september moeten de sportscholen helaas nog gesloten blijven.
Zo lang niet sporten, is natuurlijk niet fijn en niet goed.

We zijn dan ook hard aan de slag gegaan om naast de online fitness óók het buiten fitnessen op te starten.

De groepslessen (50 minuten) worden buiten op onze eigen parkeerplaats gegeven. Materialen worden zo veel mogelijk buiten gezet.
Bij slecht weer kunt u terugvallen op een online les.

Bel of mail voor meer informatie over tijden en lessen!

informatie groepsles buiten

Online fitness  
Ook bij een sluiting van het fitnesscentrum kunt u bij ons lessen blijven volgen!

Op de besloten Facebookpagina FFDirksland@home staan verschillende lessen die u thuis kunt uitvoeren.

Vanaf 1 mei wordt er elke dag een les ‘live’ gegeven door één van onze fysiotherapeuten. Natuurlijk kunt u die ook op een later tijdstip terug kijken.

Wilt u liever 1-op-1 of 2-op-1 begeleiding? Ook dat is mogelijk:

 • Personal training buiten bij de praktijk, half uur
  Per half uur: € 20
 • Duotraining buiten bij de praktijk, half uur
  Per half uur per persoon: € 15
 • Personal training thuis (Dirksland), buiten, half uur
  Per half uur: €25
 • Duotraining thuis (Dirksland), buiten, half uur
  Per half uur per persoon: € 20

Voorwaarden:
– De trainingen zijn buiten (moet van het RIVM)
– Duotraining mag alleen bij gezinsleden die in hetzelfde huis wonen
– Afmelden bij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid, koorts e.d.
– De maatregelen van het RIVM m.b.t. hygiëne respecteren

Wij nemen gewichten e.d. mee als we bij u thuis komen!

Aanmeldformulier online fitness of 1-op-1 / 2-op-1 training


Gezond sporten (z)onder deskundige begeleiding

Onze fitnessruimte is ingericht om op een verantwoorde manier optimaal uw lichaam te kunnen trainen. Onder deskundige begeleiding traint u in kleine groepen. Hierdoor traint u op een veilige en efficiënte manier. Maar het is ook mogelijk zonder begeleiding te trainen. Door middel van een aantal uitgebreide en nauwkeurige testen heeft u de mogelijkheid om uw trainingsdoelen regelmatig te evalueren en uw gezondheid in kaart te brengen.

Moderne apparatuur
In ons centrum wordt gebruik gemaakt van de modernste apparatuur. De uitgebalanceerde krachtlijn is multifunctioneel en uitermate geschikt voor fitness waarbij uw gezondheid op de voorgrond staat. De nieuwste krachtapparaten zijn zeer gebruiksvriendelijk, veilig, nauwkeurig in te stellen en comfortabel.

Ook de cardioapparatuur is uiterst modern en biedt vele motiverende trainingsmogelijkheden. De apparatuur kan speciaal op uw programma worden ingesteld. Verder heeft de apparatuur de mogelijkheid om automatisch de weerstand aan te passen tijdens uw training wanneer u bijvoorbeeld op een niet-effectieve hartfrequentie aan het trainen bent.

Hartslagmeters
In de fitnessruimte zijn hartslagmeters aanwezig waar u gratis gebruik van kunt maken. De hartslagmeters zorgen voor optimale trainingseffecten en veiligheid bij de cardiovasculaire trainingen zoals lopen, fietsen, steppen en roeien.

De hartslagmeter geeft u de mogelijkheid op de juiste intensiteit te trainen, waarbij het op een te lage en/of een te hoge intensiteit uitgesloten wordt. Dit is onder andere van belang omdat op een te lage of een te hoge intensiteit trainen geen enkel positief effect heeft op de trainingsresultaten. Middels de hartslagmeter krijgt u informatie en evaluatie over de reactie van uw hart op de inspanning. Tevens ziet u de vooruitgang van uw conditie.

Preventie
Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uit vele onderzoeken blijkt dat beweging het beste preventieve middel is tegen klachten. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft. U voelt u fitter en het geeft een ontspannen gevoel.

Plezier in bewegen
U kunt trainen in een vaste groep, waardoor het een stuk gezelliger is en u zich meer op uw gemak zult voelen. Dit stimuleert en zorgt voor meer plezier in bewegen hetgeen motiveert en leidt tot betere trainingseffecten.
Traint u liever alleen? Ook dat is mogelijk als u wat meer ervaren bent.