(Thuis) Werkplekonderzoek online

Thuiswerken is het ‘nieuwe normaal’ in deze tijden. Maar niet iedereen heeft een professionele thuiswerkplek.

Waar moet u op letten bij thuiswerken? En hoe zit het met de zorgplicht van de werkgever bij de inrichting van de thuiswerkplek?

Met een werkplekonderzoek kunnen klachten voorkomen worden of verminderd.

Quickscan online

Tijdens dit online werkplekonderzoek wordt door onze fysiotherapeut, met behulp van videobellen, een individuele analyse gemaakt. Werkhouding en werkplek worden bekeken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de juiste instelling van de (bureau)stoel en het bureau, de plaatsing van het toetsenbord en muis, instellingen van het beeldscherm. Verder is er aandacht voor het nemen van pauzes en het nemen van extra beweegmomenten. Hierna volgt een korte uitleg, instructie en worden er adviezen en tips gegeven ter verbetering van de werkhouding en werkplek. Verder worden er gerichte oefeningen gegeven om fit en gezond te blijven.

de  Quick Scan bestaat uit:

  • een individueel video-gesprek waarin een analyse wordt gemaakt van en instructies worden gegeven met betrekking tot het goed instellen en gebruiken van de thuiswerkplek;
  • het besproken advies wordt naar uw medewerker gemaild zodat deze de gegeven adviezen, tips en specifieke oefeningen nog eens kan doornemen;
  • kort beantwoorden van vragen over de werkplek en/ of (beginnende) klachten;

 

Dit onderzoek is uitermate geschikt voor werknemers en ZZP-ers met beginnende klachten.

Werkplekonderzoek PLUS online

Dit uitgebreide werkplekonderzoek is geschikt voor werknemers of ZZP-ers die veel thuis werken én klachten hebben ontwikkeld.

Wij reiken handvatten aan om deze – veelal werkplek-gerelateerde – klachten weg te nemen en in de toekomst te voorkomen. Met doelgerichte aandacht voor spieren, banden, kapsels en gewrichten en de focus op rug, nek en schouders. Vanzelfsprekend altijd in combinatie met aandacht voor de juiste inrichting van de ergonomische werkomgeving.

Na het onderzoek worden er instructievideo’s en oefeningen toegestuurd aansluitend op de specifieke aandachtspunten van de medewerker. Ook krijgt de medewerker een rapportage toegestuurd met alle adviezen, tips & tricks.

Afhankelijk van de complexiteit van de klachten bespreken we de vergoeding voor het onderzoek.

Het Werkplekonderzoek PLUS kent vijf fasen:

  • intake (anamnese; medische intake/ vraaggesprek);
  • werkplekonderzoek (werkplek, werkhouding, werkzaamheden);
  • advies werk (werkplek, werkhouding en werkdruk);
  • advies privé (sport, hobby’s, stress, ontspanning,behandeling therapeut).

In overleg:

  • nazorgtraject