Nieuws

Fysiotherapie

Update 13 oktober

FYSIOTHERAPIE 
U nog steeds van harte welkom in de praktijk! Graag met mondkapje, volgens het laatste advies van het kabinet.

Natuurlijk als u onderstaande klachten NIET hebt:

  • verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen/benauwdheid
  • koorts, hoger dan 38⁰C

Onze praktijk is helemaal ingericht op de ‘1,5 meter samenleving’ .
Hiervoor zijn praktijkregels opgesteld en hebben we méér dan voldoende mondkapjes en handschoentjes in huis.

Bent u 70-plusser en/of heeft u een chronische aandoening waardoor uw weerstand verminderd is?
Ook dan is behandeling mogelijk. Overleg hierover met uw therapeut.

Praktijkregels (ook te lezen als u de praktijk binnenkomt):

  • Bij binnenkomst dient u gelijk uw handen te wassen in de kleedruimte. Als iemand aanwezig is in de kleedruimte, wacht dan in het daarvoor aangegeven vak.
  • U kunt ook uw handen desinfecteren bij de zuil.
  • Nadat u uw handen gewassen heeft, neemt u plaats in de wachtkamer. Er zijn maximaal vier personen aanwezig in de wachtkamer.
  • U wordt opgehaald door uw fysiotherapeut. Wij zorgen dat er verder niemand door de gang loopt. In de gang houden we 1,5 meter afstand.
  • Indien mogelijk houden we tijdens de behandeling 1,5 meter afstand. Wanneer fysiek contact nodig is voor de behandeling, maken wij gebruik van handschoenen en een mondkapje (indien noodzakelijk).
  • Probeer zo min mogelijk oppervlakten aan te raken. Uw fysiotherapeut doet voor u de deuren open.
  • U gaat via de achterdeur in de behandelkamer naar buiten. Uw fysiotherapeut zal u hierin begeleiden.

FITNESS
Gelukkig mag er nog steeds binnen gesport worden!
Sporten is beter ZONDER mondkapje. Natuurlijk wel mét 1.5 m afstand.
Voor verdere informatie, klik hier
Durft u dat nog niet: we bieden ook nog steeds online fitness aan.

corona-200316

Veelgestelde vragen Corona-virus

Ja, onze praktijk is geopend voor fysiotherapiebehandeling. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld waarmee we de fysiotherapie op een, voor u en ons, veilige manier kunnen voortzetten.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is.
Wij verzoeken u deze praktijkregels door te lezen, voordat u naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat u geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Indien mogelijk bij uw behandeling en wanneer u dat wenst, bieden we ook nog steeds fysiotherapie ‘op afstand’ (telefonisch of via online beeldbellen).

Heeft u eerder uw behandeling gepauzeerd of uitgesteld in verband met corona? Dan kan deze weer worden opgestart. U kunt een nieuwe afspraak maken met uw therapeut.

Heeft u al een afspraak staan met uw fysiotherapeut? Dan gaat deze gewoon door. De fysiotherapeut heeft met u afgestemd of deze afspraak online of op de praktijk zal plaatsvinden. Deze afspraak blijft hetzelfde. Mocht dit veranderen, dan neemt de fysiotherapeut daarover contact met u op.

Fit & Fysio Dirksland is geopend voor alle fysiotherapiebehandelingen. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld waarmee we de fysiotherapie op een, voor u en ons, veilige manier kunnen voortzetten. In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op en maken we gebruik van alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken u deze praktijkregels door te lezen, voordat u naar de praktijk komt. Indien mogelijk bij uw behandeling en wanneer u dat wenst, bieden we ook nog steeds fysiotherapie ‘op afstand’ (telefonisch of via online beeldbellen).

Wilt u een nieuwe afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht.

Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, dan kan de behandeling ook online of telefonisch worden voortgezet. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten.

De fitnesslessen worden vanaf 1 juli ook binnen weer hervat.

Individuele revalidatietrainingen, vallend onder fysiotherapeutische behandelingen, gaan gewoon weer door.

Krijgt u aan huis fysiotherapie?
Als u een verwijzing hiervoor heeft van uw arts, dan zijn ook behandelingen ‘aan huis’ weer mogelijk.

Wilt u niet naar de praktijk komen, dan is fysiotherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch of via een online verbinding uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail  toesturen. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd.

Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Bij fysiotherapie op afstand zal het consult telefonisch of via uw computer/ipad plaatsvinden.

Telefonisch:
De fysiotherapeut belt u op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van uw behandeling met u. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van uw ervaringen en klachten, zodat u op de juiste manier verder kunt werken aan uw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal uw therapeut u de oefeningen sturen zodat u thuis aan de slag kunt.

Online videoconsult:
U ontvangt een beveiligde link per email, waarmee u een directe verbinding kunt maken met uw fysiotherapeut.
U kunt elkaar dan zien, zodat de fysiotherapeut u op weg kan helpen met uw vragen en oefeningen.