Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Fit & Fysio Dirksland biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen.

Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat u uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart, afgestemd op uw mogelijkheden en doelen.

Blijf niet met klachten rondlopen

Wij hebben gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst, met ervaring in het revalideren van longpatiënten, die landelijk samenwerken en de laatste richtlijnen t.a.v. revalidatie na het coronavirus volgen en mede ontwikkelen. Wilt u meer informatie? Bel 0187-603938 voor vragen of het maken van een afspraak.

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in het ziekenhuis heeft gelegen terwijl u ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat u langdurig inactief bent geweest en klachten als benauwdheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart.

De fysiotherapeut kan u ondersteunen in het om leren gaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen gaan we aan de slag om uw conditie en kracht weer te verbeteren en de vermoeidheid verminderen. De therapeuten van Fit & Fysio Dirksland beschikken over actuele kennis en volgen de richtlijnen en scholingen van het Chronisch Zorgnet en het KNGF.


Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij uw herstel?

Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een IC- opname:

  • Verminderde longcapaciteit
  • Verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Ook als u niet in het ziekenhuis gelegen heeft, kan het zijn dat u klachten heeft zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite heeft om het werk en uw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook dan helpen bij uw herstel.


Revalideren na corona

Na verwijzing van uw specialist of huisarts kunt u een afspraak maken.
Aan de hand van een intake stellen we een individueel behandelprogramma samen die voor u op maat gemaakt is. Natuurlijk gebaseerd op de huidige richtlijnen.
Wilt u liever eerst thuis starten? Dan kan ook, met ‘fysiotherapie op afstand‘.